Laatste nieuws

Stichting De Franse Hof opgericht
Meehelpen
Kostenraming aanleg tuin

Home » Hulp van de Tarcisiusschool

Hulp van de Tarcisiusschool

Er ligt een prachtig aanbod van de Tarcisiusschool, afdeling groen. Ze willen ons straks gaan helpen bij het onderhoud van de tuin.

Op deze school is voor de specialisatiegroep groen een simulatiebedrijf opgericht. Het doel van dit initiatief is om werkervaring op te doen in de praktijk. En dat lukt goed. Zo werkt het simulatiebedrijf samen met een aantal bedrijven waar de leerlingen werkervaring opdoen. Bijvoorbeeld met Ouwehands Dierenpark, de Joodse begraafplaats en Natuurmonumenten. De groengroep pakt van alles aan. Spitten, sjouwen, kruien, bosmaaien, snoeien, zagen, planten, bladblazen, opruimen, grasmaaien en nog veel meer.

Ook leren de leerlingen dat het leuk is om anderen te helpen met de kennis die zij hebben opgedaan. De stadstuin Franse Hof past daar goed bij. De school geeft aan dat het prachtig is dat hun leerlingen op hun niveau kunnen assisteren om zo hun bijdrage te leveren. Dit is ook de reden dat de diensten van de specialisatiegroep zijn aangeboden.

De Tarcisiusschool probeert haar leerlingen te leren om verantwoord om te gaan met klanten, de omgeving en
gereedschappen. Via fondsenwerving beschikt de groengroep inmiddels over bijna alle machines op accu.

Wij vinden het geweldig als je mee wilt doen met ons buurtinitiatief. Als vriend, sponsor of met het maken en uitvoeren van de plannen. We kunnen je hulp goed gebruiken! Vul dit formulier in of mail naar info@fransehof.nl. Lees verder »
FORTE web publishing
KNHM Foundation