Meer hierover

Wat willen we? Wat kan?

Samen met Arcadis hebben we gekeken waar we tegenaan lopen als we op het terrein van IGAM een buurttuin willen […]

Laatste nieuws

Stichting De Franse Hof opgericht
Meehelpen
Kostenraming aanleg tuin

Home » Tuinontwerp

Tuinontwerp

De belangrijkste vragen zijn natuurlijk ‘Wat willen we eigenlijk?’ en ‘Wat is er mogelijk’? Onze inzet is een ontmoetingsplek voor iedereen. Een groene oase in de buurt en een plek om even tot rust te komen. Of samen in te werken. Een wilde pluktuin met fruitbomen, een gezamenlijke kruidentuin, een stil plekje waar je samen of alleen je yogamat kunt uitrollen of een boek kunt lezen.

We willen graag een tuin met veel bloemen voor de omwonenden, voor de insecten en voor de vogels. Met redelijk robuuste planten en liefst ook een beetje onderhoudsvriendelijk. Maar wat kunnen we realiseren op een oppervlakte van ongeveer 1.300 m2?

Ons buurtinitiatief wordt ondersteund door de KNHM foundation. Zij hebben voor ons ARCADIS landschapsarchitectuur & stedenbouw ingeschakeld voor professionele ondersteuning. Samen met hen hebben we gekeken naar de mogelijkheden en uitdagingen van het gebied, maar ook naar de vraagstukken zoals veiligheid, toegang en duurzaamheid. Lees meer over wat we willen en wat kan.

De eerste schetsen van de tuin zijn gemaakt door de volgende personen:

  • Leonoor van der Linden – van Eck (landschapsontwerper)
  • Ferry Streng (landschapsontwerper en fotograaf)
  • Rianne van Setten (stagiaire)

Beide landschapsontwerpers van Arcadis zijn bij het ontwerpen van de tuin geholpen door stagiaire Rianne van Setten. Zij is student aan de Breda University of Applied Sciences. In haar portfolio kun je zien hoe zij onze tuin hebben ontworpen. Zo'n ontwerp kent veel fases en betekent veel voorwerk. Bekijk hier ons tuinontwerp in haar portfolio.

Op 26 november zijn de tuinschetsen voor het eerst gedeeld met de omwonenden. Met nog volop ruimte voor de invulling van het definitieve tuinontwerp.

Wij vinden het geweldig als je mee wilt doen met ons buurtinitiatief. Als vriend, sponsor of met het maken en uitvoeren van de plannen. We kunnen je hulp goed gebruiken! Vul dit formulier in of mail naar info@fransehof.nl. Lees verder »
FORTE web publishing
KNHM Foundation